Съществуват ли наистина безлихвени бързи кредити?

Може би съвсем естествно усещате съмнение и скептицизъм когато чуете, че една или друга фирма за бързо кредитиране предлага и промотира в своите рекламни кампании услугата безлихвен бърз заем. Няма нищо по-естествено от това да се съмняваме и да проявяваме недоверие към подобни твърдения, особено ако до сега не сме взимали подобен заем и нямаме представа за какво иде реч.

Наистина, много хора биха се изненадали, но бързи кредити действително съществуват. И не само, че съществуват, но са и изкючително популярни сред работещите хора напоследък. Счита се, че все повече фирми за бързи кредити включват безлихвеното кредитиране към списъка с кредитните си продукти, а коя фирма ще изберете, това зависи изцяло от вас.

Разбира се, безлихвените бързи кредити си имат своите особености, както и между впрочем всички видове и форми на кредитиране. Така например, ако желаете да изтеглите безлихвен заем от някоя фирма за бързо кредитиране, то вие трябва да сте наясно, че тук не става дума за изцяло безлихвен заем, а по-скоро за гратисен период.

Съответно, ако изтеглите безлихвен кредит и го погазите в упоменатия гратисен период, вие няма да дължите лихва,  а единствено ще трябва да погасите сумата, която сте изтеглили. Този гратисен период може да варира и може да бъде седмица, десет дни или друг срок. Това има за цел да стимулира хората да теглят повече кредити с надеждата да ги върнат в безлихвения гратисен период.

Какво става обаче ако гратисният срок изтече? Е, нищо толкова страшно все пак. Просто безлихвеният заем ще стани обикновен бърз кредит и вие ще трябва да издължите и лихвата, която преди това сте се надявали, че няма да трябва да се плаща. Тя е ясно упомената в договора ви, така че изненади на практика няма.

Много хора предпочитат именно безлихвените кредити, защото това им дава известна възможност да се възползват от кредит без да трябва да плащат каквото и да било извън кредита. Действително, никой друг бърз кредит не предлага възможност да изтеглите заем без да трябва да плащате лихва. И все пак не забравяйте, че за това е нужно да се направи плащане в безлихвения гратисен период иначе се губи смисъла на това да ползвате този тип кредитиране.

Изискванията за отпускането на бърз кредит са не по-различни от тези, които има за отпускането на всеки друг вид заем. Това при всички положения означава, че вие трябва да имате гарантиран доход от работа, на която сте назначени с безсрочен трудов договор. Разбира се, може да има и много други изисквания, но все пак това е основното.

Този пост беше публикуван в Бързи заеми, Бързи заеми онлайн и отбелязан като byrzi. zaemi, безлихвен, бързи, заеми, онлайн, пари.