Кредит до заплата

Кредитът до заплата е разновидност на бързия кредит и спада към микрокредитирането. Този тип заем е доста популярен в големите градове в развитите страни, като напоследък добива значителна популярност и в България.

Кредит до заплата има за цел да създаде чувство за финансова независимост и да ви гарантира, че ако евентуално финансите ви се объркат, например излезе неочакван разход или заплатата закъснее, вие ще можете все пак да се справите без чужда помощ.

Обикновено повечето хора прибягват към помощта на приятели и роднини, но не бива да се забравя все пак, че човек е добре да разчита единствено на себе си и по възможност да избягва постоянно да иска услуги от близки и приятели.

Кредитът до заплата е много полезен с това, че ако нещо непредвидено изникне, вие ще можете плавно да преминете през трудния период благодарение на възможността да разчитате на финансова помощ. Този тип заем може да ви позволи да изплатите сметките и задълженията си навреме, а когато имате готовност – да погасите и задълженията по кредита.

Кредитът до заплата обикновено представлява малък заем, който по размер най-често попада в рамките на минималната работна заплата. Много често при този вид заеми говорим за наистина скромни суми и не е изключено човек да поиска дори суми от порядъка на 100 или 200 лева.

Лихвите към кредита до заплата най-често са големи, но като се има предвид, че заемът е в скромни размери, то високият лихвен процент може лесно да бъде пренебрегнат от потребителя и да не направи особено впечатление.

Лихвеният процент не е единственото, което ще трябва да платите ако искате да изтеглите бърз кредит до заплата. Обикновено повечето фирми от този сорт изискват и такса за обработка на документите или такса за кандидатстване и тя, макар и най-често да е само в размер от около 20 лева, също допринася за оскъпяването на продукта.

Както подсказва и името, бързият кредит до заплата се отпуска за съвсем кратки срокове от време, като рядко се случва срокът да е повече от 4 седмици. Обикновено повечето хора избират срок от порядъка на 2 – 3 седмици, а датата на погасяване трябва да се спазва много точно.

Хубавата новина тук е, че хората, които върнат заема си в първите няколко дни след като са го изтеглили, много често могат да се възползват от предимството да върнат заема без да се налага да плащат лихва. Това обаче трябва да се провери, защото само някои от фирмите предлагат безлихвен кредит за по-бързите и изрядни платци.

Този пост беше публикуван в Бързи кредити.