Може ли бърз кредит да се преструктурира?

Благодарение на своята изключителна полезност в определени ситуации, бързите кредити стават все по-предпочитан инструмент за решаване на малки финансови проблеми с временен характер. Понякога при неочакван разход човек няма друг избор освен да посегне към този вид кредитиране. За съжаление, понякога може да се случи така, че кредитополучателя да не изчисли добре нещата и след това да се наложи да потърси съдействие от кредитната институция за да може да върне по-лесно своите задължения.

Вариант ли е преструктурирането?

Преструктурирането на задълженията най-общо може да се обясни като начин да бъде кредитът разсрочен във времето. По този начин и дължимите вноски стават по-малки, а от там и самият заем ще бъде много по-лесен за изплащане от кредитополучателя.

Изгодно ли е това?

Честно казано, не. Действително преструктурирането е вариант, но то далеч не е толкова изгодно, защото в редица случаи то ще направи вашия кредит по-скъп. От друга страна, понякога човек не е в състояние да обслужва своите задължения и тогава това е единствения вариант.

Заплаща ли се допълнително?

В действителност много от фирмите за бързо кредитиране добавят допълнителни такси за преструктуриране на задълженията. Именно това е, което прави подобна процедура неизгодна. От друга страна, това е много по-добро решение, отколкото да се стигне до там, че да не обслужвате задълженията си, защото тогава лихвата ще полети до небето.

Какво да очакваме ако искаме да преструктурираме задълженията си?

Ако искате да преструктурирате свой кредит, вие можете да го разсрочите във времето. Нека предположим, че сте изтеглили заем от 300 лева и сте пожелали да го върнете след 4 седмици. Оказва се обаче, че в момента нямате такава възможност. Вариантът би могъл да разсрочите кредита за срок, да речем, от около 3 месеца. Така вместо да върнете сумата от 300 лева плюс лихвата накуп, вие ще можете да разделите сумата на равни вноски от по 100 плюс лихвата, която дължите задето ползвате кредита.

Има и още опции…

Освен че можете да удължите периода на връщане на кредита, вие можете също така и да промените системата, по която внасяте парите. Ако например внасяте сумите на месечни вноски, бихте могли да поискате това да става на седмични, ако това ви е по-удобно и ако смятате, че така ще се справите по-лесно с погасяването.

Има ли фирми, които не са склонни на подобни компромиси?

Да, категорично може да се каже, че някои фирми за бързо кредитиране не са склонни да правят подобни преструктурирания и изискват сумата да се върне така, както и е била отпусната.

Този пост беше публикуван в Бързи кредити онлайн.