Кога не е удачно и кога е подходящо да вземем бърз кредит?

При правилно потребление бързият кредит може да бъде много полезен финансов инструмент, от който можете да имате много ползи. Ако теглите сумата разумно, ако сте сигурни, че наистина се нуждаете от нея, ако смятате, че ще можете да я изплащате без проблем, тогава това може да ви бъде по-скоро от полза. Ако обаче имате съмнения, по-добре не рискувайте. Ето няколко примери, при които е подходящо да изтеглите заем. .

  • При забавена работна заплата е напълно подходящо да изтеглите бърз кредит. Това е и едно от популярните имена на бързите кредити – кредити до заплата. Това означава, че в ситуации, в които човек неочаквано трябва да плати повече пари и не може да отложи плащането, например за битови сметки и други подобни, тогава може да се изтегли такъв заем и да се потреби той по предназначение.
  • При нужда от нов компютър, телефон или друга важна техника, която използвате постоянно и от която не желаете да се лишавате, то тегленето на бърз кредит не е неразумно. В подобна ситуация така или иначе ще похарчите парите, просто разликата ще е, че ще си спестите неудобството от липсата на устройството, което е излязло от строя.
  • При повреди на битова техника и други подобни у дома тегленето на бърз кредит е решение. Представете си, че електрическата инсталация е изгоряла и се нуждае от ремонт, или че тръбите са се пробили, или че канализационната тръба е протекла. Куп проблеми могат да изискват незабавна реакция от вас и това е едно от най-добрите решения.
  • При нужда да се посети зъболекар всички ние знаем колко скъпи са тези услуги. Човек само като си представи и освен зъб го заболява и главата. Бързите кредити могат да ви помогнат да решие проблема качествено и да си дадете това, от което се нуждаете, а именно качествена грижа от добри професионалисти.
  • За плащане на семестриални такси – това е още един пример да похарчите парите от бързия кредит правилно, без да го продухвате за глупости. Да си платите семестриалната такса не е като да похарчите сумата за модни дрехи, които след някой и друг месец ще хвърлите за парцал.
  • За лятна почивка – това може и да звучи странно, но лятната почивка е повече необходимост, отколкото глезотия. Факт е, че след като си починете добре вие ще можете да работите много по-качествено и резултатите ви в работата ще се подобрят.

Кога бързият кредит е грешка?

Има редица ситуации в живота на човек, в които по една или друга причина не е добре да се търси кредитиране. Това може вместо да ни бъде полезно, по-скоро да дестабилизира нашето финансово състояние и да направи проблемите с парите по-сериозни. Кога обаче е добре да обърнем внимание и да не се изкушаваме прекалено от мисълта за заем?

Когато имаме дългосрочни финансови проблеми

  • Когато осъзнавате, че имате дългосрочни финансови проблеми, моментът определено не е подходящ за теглене на бърз кредит. Това не само, че няма да ви бъде от полза, но може и да ви създаде допълнително много сериозни проблеми и да влоши финансовото ви състояние.
  • Когато смятате, че има риск за вашето работно място, то определено не е подходящ момент за теглене на бързи кредити. В такъв момент ако правят сериозни съкращения във фирмата ви и ако считате, че могат да ви освободят не е подходящо да теглите бърз кредит. Представете си, че се случи нещо и останете без работа. Тогава заемът, макар и малък ще ви тежи на шията като воденичен камък.
  • Когато причината за теглене на бърз кредит не е основателна, то много по-добре е да си спестите цялата церемония и да се стегнете за кратко. Не е нужно да затъвате в дългове и да теглите заеми за щяло и нещяло. Важно е да прецените ситуацията и да отсеете онези моменти, в които парите не са наистина необходими.
  • Когато не ви харесват условията на фирмата не е необходимо да теглите заем. Ако има нещо, за което не сте разбрали, ако не сте схванали част от условията поради това, че не са добре обяснени или пък просто ако сте пропуснали част от така наречения дребен шрифт, не се двоумете да се откажете преди да сте изтеглили заема. Или пък ако става дума за онлайн кредити, тогава служителите ще ви се обадят за да потвърдите всичко по телефона и тогава можете да използвате момента за да откажете услугата която сте преценили, че не желаете.
Този пост беше публикуван в Бързи заеми онлайн.