Кога е наистина оправдано тегленето на бърз кредит?

Тегленето на бърз кредит не е игра. При ползването на този тип услуги човек трябва да мисли внимателно и да фокусира вниманието си върху това дали наистина се нуждае от този тип услуга. Докато бързите кредити действително се отпускат много бързо и лесно, те носят след себе си и тежестта на високите лихви.

На фона на други видове кредити, бързите заеми, които се отпускат от небанковите кредитни институции не рядко биват отежнени от висок лихвен процент. Това е причината, поради която експертите съветват да теглим такива заеми само в краен случай. Кога обаче случаят действително оправдава тегленето на бърз заем?

Казано на кратко, тегленето на бърз заем си заслужава тогава, когато цената на лихвата, която ще платим, е по-малка като тежест от грижите които бихме си навлекли ако не изтеглим заема. А ето и няколко примера.

За стоматологична помощ

Понякога се налага да посетим спешно кабинета на зъболекаря, а в някои случаи това може да ни завари неподготвени и да бъде причина за сериозно финансово затруднение. Когато човек го заболи зъб, тегленето на бърз кредит може да бъде доста разумно решение. Лихвата действително понякога е неприятна, но във всеки случай е много по-добре да платите нея, отколкото да загубите зъба си и след това да трябва платите 1000 лева за да ви бъде поставен имплант, който на всичко отгоре никога няма да почувствате като своя собствен зъб.

За плащане на сметки

Когато се случи така, че да ви изненада голяма сметка за ток през зимата, тегленето на бърз кредит е много по-добра идея, отколкото да останете без ток в разгара на зимния сезон. В този случай просто ще трябва да си направите много внимателно сметката за следващия месец за да няма повече подобни изненади. Но сметките за ток не са единствените. Към тях можем да прибавим и сметки за вода, за кабелна телевизия, за интернет или пък не дай си боже да има риск да останем без пари за храна поради това, че сме плащали куп други сметки. В такъв случай не ще и дума, че тегленето на заем е за предпочитане.

При студентски разходи

Когато сте студенти и трябва да се погрижите за своите финанси разумно, не винаги е възможно да се справите без чужда помощ. Работата е там, че в тази възраст и в този етап от живота човек се стреми да бъде по-независим и търсенето на помощ от близки и приятели не е по-вкуса на всеки. Ако сте в положението да трябва да плащате за студентски такси или за студентската си вартира, това може да е разумно решение за вас. Все пак по-добре да платите лихва по бързия кредит, отколкото да ви изгонят от квартирата заради неплатен наем.

При забавена работна заплата

Понякога във всяка фирма може да се случи да забавят работната ви заплата при някакво извънредно обстоятелство. Разбиа е, вие ще си получите възнаграждението, но какво правите ако нямате готовност и сте без пари? Това  доста неприятно положение и ако сте изпднали в такова, тогава може да се наложи да прибегнете до услугите на някоя фирма за бързи кредити.

При повреда на нещо важно у дома

Това може да е повреда на готварската печка, може да е хладилникът, може да е мобилният телефон или компютъра – все технически средства, без които вече дори не можем да си представим света. В такъв случай тегленето на кредит за да направите нужните ремонтни дейности е наистина важно, защото в противен случай това е равно на куп неудобства.

Този пост беше публикуван в Бързи кредити онлайн.