Кога да избягваме да теглим кредит?

Бързият кредит е един много полезен финансов инструмент, който в определени ситуации може да направи нашето ежедневие лесно и да ни спести много финансови грижи в моменти на неочаквани парични сътресения. Както е и с всичко друго обаче, бързият кредит лесно може да стане вреден за нашето финансово състояние, особено ако сме от хората, които теглят заеми просто защото така им се е приискало или защото е модерно. Във всеки случаи, човек трябва да бъде внимателен и да прецени дали тегленето на заем е необходимо или тъкмо напротив – ще създаде допълнителни грижи.

Ако вече имате друг кредит

Един от най-неподходящите моменти, в които да се решавате на това да изтеглите бърз кредит е ако вече имате такъв. Ако вече сте с изтеглен един кредит, то тогава не е препоръчително да тегли нов бърз заем. Единствената ситуация, в която подобна стъпка е разумна и оправдана е ако вече имате кредит, който не можете да изплащате и смятате да го рефинансирате за да облекчите процедурата по погасяване. В такъв случай обаче е добре да ползвате услугата на не коя да е фирма за бързи кредити, а именно на тази, която ни е отпуснала кредита, който имаме в момента.

Ако нямаме гарантирани доходи

Повечето фирми за бързи кредити няма да ви отпуснат заем ако не им докажете своята платежоспособност. С други думи, ако нямате постоянни доходи от работа на безсрочен трудов договор, то вероятността да получите кредит от фирма за бързи заеми е на практика немислима. Има обаче и някои изключения. Някои от фирмите, които предлагат бързо кредитиране не желаят да губят потенциални клиенти.

Това ги кара да отпускат заеми, дори и когато кандидатът за кредит не може да докаже никакъв доход. Това може и да ви харесва, но всъщност ако нямате редовни доходи, тогава има реална възможност да не можете да погасите задълженията си. Имайте предвид, че ако изтеглите заем, то съвсем скоро ще трябва да го изплащате, а ако не правите това ще си навлечете куп грижи.

Ако финансовите ви проблеми са перманентни

Ако напоследък постоянно имате финансови затруднения, тогава може би е добре да преосмислите финансовото си състояние и да не посягате към бързия кредит. Казваме ви това, защото има не малко случаи, в които хора в затруднено финансово състояние още повече затъват в спиралата на дълговете в резултат на това, че не са преценили собствените си възможности. Ако имате проблеми с парите напоследък, най-добре е да се въздържате от последващо кредитиране.

Този пост беше публикуван в Бързи заеми.