Какви видове бързи кредити различаваме?

Бързите кредити са сред няколкото най-популярни форми на кредитиране в България, а също така и в Европа през последните няколко години. Те притежават доста особености, които ги правят кредитен продукт твърде различен от ипотечните кредити, но в същото време до известна степен сходен с потребителските кредити.

Основната характеристика на тези заеми е, че макар и някои банки да предлагат бързи кредити, те са по-скоро специалитет на фирмите а бързо кредитиране. Днес се отличават различни форми на бързо кредитиране, които имат за цел да покрият различните нужди на различните хора. Заформили са се няколко основни разновидности, сред които най-популярните са следните видове кредити:

Бързи онлайн кредити

Бързите онлайн кредити са кредитите на бъдещето, защото тяхната насоченост е такава, че изцяло да се кандидатства по интернет. След като сте одобрени, преводът на парите се извършва по банков път, а накрая заемът се погасява отново по банков път. Бързите онлайн кредити спестяват много време на потребителите и се отличават с още едно удобство, а именно да помислите и да настроите опциите към съответния кредит в спокойна домашна обстановка.

На практика, бързите онлайн кредити се отпускат в рамките на броени минути Понякога са достатъчни само 10 – 15 минути за да се отпусне кредит. Това е голямо удобство от гледна точка и на време, защото така ще получите заема в рамките на съвсем кратко време. Това от своя страна е много важно ако искате да спестите време.

Микрокредити

Микрокредитите са всички бързи кредити, които се отпускат в малки размери. Понякога се случва хората да се нуждаят от по-голяма сума и тогава виждат, че компаниите за микрокредитиране имат доста занижени суми на заемите, които предлагат.

Така например, много от тези суми имат лимит от около 399 лева например, което позволява на хората да покрият със заема някои свои дребни нужди, да платят за ремонт на нещо, да погасят дребна сметка, например битови сметки за електроенергия и други подобни. Микрокредитите при всички положения са заеми в малки размери и именно това обяснява тяхното име.

Бързи кредити до заплата

Бързите кредити до заплата се отличават с това, че са създадени специално за да покрият нуждите от спешни финансиране при неочакван разход или забавена работна заплата. Тези заеми са в малки размери и трябва да се погасят в изключително кратки срокове от време, например 2 или 3 седмици, да речем. Кредитите до заплата се пригодени към нуждите на работещите хора и се изисква да имате безсрочен (постоянен) трудов договор ако искате да изтеглите такъв заем. Кредитът до заплата позволява на хората да запазят спокойствие при финансови изненади в ежедневието.

Този тип заеми целят да се справите с подобни сътресения с голяма лекота и без да се влага излишно напрежение. Бързият кредит до заплата играе ролята на един вид застраховка, че дори и ако нещо се обърка с изплащането на заплатата ви или пък ако има някакъв проблем с някоя сметка, която ви е изненадала с размерите си.

Бързи безлихвени кредити

Бързите безлихвени кредити могат да спаднат към почти всяка от изброените до сега подгрупи. При тях основният момент е там, че кредито получателя не дължи лихва за това, че ползва кредита, а заплаща единствено малка такса за кандидатстване, която може да бъде около 20 лева например.

Има обаче фирми за бързи кредити, при които тази такса не е задължителна и клиентите не се налага да я плащат. В резултат, могат да ползват бърз кредит без да платят дори и една стотинка. Както всичко друго обаче, и тук също има едно голямо АКО. В случая кредита е безлихвен ако го върнете в определените срокове за тази цел.

Така например, ако изтеглите бърз кредит от 200 лева за срок от 1 месец, вашият кредит би могъл да бъде безлихвен ако успеете да г погасите в рамките на първата седмица. Ако това не се получи и изплатите заема в края на месеца, вие ще трябва да си заплатите лихвата както си му е редът.

И все пак всичко е условно…

Тези кредити, разбира се, се поделят по този начин съвсем условно. Даден кредит може да попада във всички от тези групи едновременно или пък само в една от тях. Всичко зависи от това до колко ясно изразени са едни или други черти на бързия кредит. При всички положения може да се каже едно – ако се използва правилно, това е един много полезен кредитен продукт.

Този пост беше публикуван в Бързи кредити онлайн.