Каква може да е причината за отказ на бърз кредит?

Бързият кредит е специфичен финансов продукт, който не винаги е подходящ за всякакви нужди. За сметка на това, може да има изключително добро приложение в ситуации, в които внезапно е изникнал неочакван финансов разход или когато по независещи от вас обстоятелства работната ви заплата е забавена с някой и друг ден.

Ако се използва правилно, бързият кредит може да бъде много полезен и да позволи на своите получатели да продължат своя досегашен ритъм на живот без да се съобразяват с възникналото малко финансово сътресение. Бързият заем ще запуши тази бюджетна “дупка” и когато получите своята заплата ще можете да върнете дължимите пари.

За съжаление е възможен отказ…

За ваше голямо съжаление и неудобство, не винаги е 100% сигурно, че ще получите пари от избраната от вас кредитна институция. Понякога това може и да ви бъде отказано, а причината не винаги е съвсем ясна за потенциалния кредитополучател. Някои фирми може да ви дадат изчерпателен отговор защо ви отказват заем, но други не постъпват така и за вас това може да остане като едно голямо неизвестно.

Имате ли трудов договор?

Ако сте сред хората, на които се отказва бърз заем, трябва да разгледате първо в какво състояние са вашите трудови правоотношения. Запитайте се няколко въпроса. Първият и най-важен от тях е имате ли трудов договор. На практика, при бързите кредити трудовият договор играе ролята на гаранция за това, че ще се издължите както си му е ред.

Какъв е трудовият договор?

Дори и да работите на трудов договор, за вашите кредитодатели може да бъде от голямо значение това дали договорът е срочен или постоянен. Обикновено много от фирмите за бързи кредити отказват заеми на хора, които работят на срочен трудов договор. Такъв имат много от работещите в туристическата индустрия по Черноморието или през зимата в зимните курорти.

Каква е работната ви заплата?

Не изключвайте като евентуална причина за отказа това, че работната ви заплата може да е твърде малка. Ако например получавате минимално възнаграждение и искате да получите кредит, който е в размера на самата заплата или дори по-голям, тогава е твърде вероятно да срещнете отказ, дори и ако сте на сериозен трудов договор.

Имате ли добро кредитно минало?

Ако в миналото сте взимали заеми, с които в последствие сте имали затруднения и евентуално не сте изплащали, тогава е твърде възможно това да бъде една от причините за отказ на кредит. Разбира се, не за всяка кредитна компания това е от значение. Някои от тези фирми обръщат внимание само на това колко коректни сте били със самите тях и това е определящото за последващото доверие (или липса на такова) към вас.

Този пост беше публикуван в Бързи кредити.