Как се тегли онлайн бърз кредит?

Бързите онлайн кредити вече не могат да се нарекат нов кредитен продукт, защото са доста добре познати на българския пазар. Напоследък тяхното процентно съотношение спрямо другите типове кредити значително нарасна и ги очерта като един от най-популярните кредитни продукти.

Въпреки това, много хора все още не са наясно със онлайн бързите кредити като продукт и мнозина търсят допълнителна информация как точно се тегли такъв заем. Нека разгледаме онлайн бързите кредити в големи подробности.

Изцяло по Интернет ли протича целия процес по тегленето на онлайн бърз кредит?

Редно е да започнем от там, че не всички онлайн кредити могат да бъдат изцяло изтеглени по Интернет. Така например, някои фирми за бързо кредитиране рекламират своите продукти като бързи онлайн кредити, но в действителност те предлагат по скоро възможността да кандидатствате за такъв кредит по Интернет.

В този случай, ако бъдете одобрени, вие ще трябва да отидете на място в най-близкия офис на фирмата за бързо кредитиране където да сключите договор за бърз кредит. Истинските онлайн бързи кредити обаче са по-удобни за потребителя. При тях целият процес протича изцяло онлайн.

Разбира се, няма гаранция, че ще бъдете по-доволни от едните или от другите, като всичко зависи от това колко сериозна е фирмата кредитор и колко добри условия предлага на своите клиенти. Ако една фирма за бързи кредити предлага изцяло онлайн продукт, това означава че от кандидатстването , през превеждането на сумата, та чак до погасяването на заема, всичко преминава изцяло онлайн.

Как ще получа парите си ако бъда одобрен?

Ако кандидатствате за бърз онлайн кредит и бъдете одобрен, вие ще получите обаждане по телефона, по време на което ще трябва и да се потвърдят и уточнят детайлите по кредита. Ако всичко премина гладко, в рамките на броени минути вие ще получите своя кредит по своята банкова сметка.

Това дава възможност на потребителите да разполагат с парите си незабавно, без да се налага да излизат от своя дом. Това спестява изключително много време и усилия и предлага голямо удобство в случаите, в които парите са ви необходими спешно.

Как да погася своя бърз онлайн кредит?

Нека да започнем с това, че погасяването на бързия онлайн кредит трябва да се извърши стриктно в съответствие с датите и сроковете залегнали в договора. Ако това правило бъде нарушено, фирмата кредитор може неприятно да ви изненада с по-високи лихви, които едва ли ще ви бъде приятно да плащате.

Самото погасяване на онлайн кредита се извършва изцяло онлайн както и получаването на парите. Кредитът трябва да бъде изплатен по банков път с превод към посочената в договора сметка.

Ще имам ли бонуси ако съм редовен клиент?

Ако редовно използвате услугите на една и съща фирма за бързо кредитиране, често пъти можете да получите привилегията да теглите кредити при многократно добри условия, в сравнение с клиентите, които теглят заем за първи път.

При стари клиенти, които многократно са използвали услугите на съответната фирма има практиката да се предлагат по-ниски лихвени проценти и по-гъвкави срокове за погасяване.

Причината е, че за фирмите специализирани в отпускането на онлайн кредити редовните клиенти се считат за много по-надеждни и се смята че рисковете при тях са сведени до минимум.

Има обаче и изключения при които се предлагат доста добри промоционални условия при първия кредит, като целта е изцяло рекламна и се стреми към създаване на по-широк кръг клиенти. Счита се, че веднъж привлечени клиентите ще се връщат при тази фирма отново и отново просто защото им е добре позната.

Колко пари можем да изтеглим под формата на онлайн бърз кредит?

При онлайн бързите кредити размерите на заемите са доста малки. Обикновено се отпускат заеми в размера на минималната работна заплата или по-малки. Не липсват и кредитни компании, които предлагат по-големи по размер заеми, но това е по скоро рядкост, не е широко разпространена практика, а и размерите не се отличават особено.

Най-често при фирмите, които се стремят да отпуснат по-големи заеми можете да очаквате суми от порядъка на 600-700 лева, но и това си има своите условности. Подобни по-големи суми се отпускат съответно и на клиенти с по-прилична работна заплата, от която се очаква да може да покрие нуждата от погасяване на кредита.

Малките суми обаче, напълно съответстват с кратките срокове, с които бързите онлайн кредити се характеризират. При този тип заеми обикновено задълженията трябва да се погасят във доста кратки срокове, които най-често са от порядъка на 4 или 6 седмици.

Този пост беше публикуван в Бързи кредити онлайн.