Има ли възрастови ограничения при тегленето на бърз заем?

Бързите кредити могат да бъдат много полезни в извънредни ситуации, когато човек по една или друга причина се нуждае неочаквано от допълнителна малка сума пари. Никой не е застрахован, че няма да се случи някое извънредно обстоятелство на работното място, което да доведе до забавяне на заплатата. В такива ситуации бързите кредити са много полезни и могат да решат куп проблеми.

За бързите заеми обикновено се казва, че се отпускат изключително лесно и условията за това са силно занижени. Въпреки това, не е изключено именно на вас да се случи отказ поради простата причина, че не отговаряте на някое от условията.

Възрастта може да е фактор…

Колкото и да изглеждате идеални като кандидат за бърз кредит, имайте предвид, че понякога можете да получите отказ и това може да стане доста неочаквано за вас. Възрастта може да бъде фактор, който да наклони везните не във ваша полза и заем да ви бъде отказан.

Твърде младите хора понякога срещат затруднения…

Това че сте пълнолетни не ви прави незабавно подходящ кандидат за бърз кредит. Така например, много компании за бързо кредитиране отказват да отпускат заеми на лица под 23, 24 или 25 години. Причината е, че младите хора доста често има по-специфични трудови правоотношения и освен на срочни договори, те често работят на минимална работна заплата.

При възрастните хора също може да бъде трудно…

Освен най-младите хора, по-възрастните също могат да се изправят срещу редица трудности и да им бъде отказан заем. Това не се отнася за всяка фира за бързо кредитиране, като разбира се има и такива, при които е достатъчно човек да бъде пълнолетен и няма други изисквания. От друга страна обаче, някои популярни фирми за бързи кредити не отпускат заеми на пенсионери или на хора над определена възраст, например над 65 или 75 години например.

Не се отчайвайте…

Ако по някаква причина не можете да получите заем поради това, че сте твърде млади или възрастни за съответната фирма, имайте предвид, че много фирми за бързи кредити предлагат специални кредитни продукти именно за пенсионери или за младежи. Ето защо, дори и ако ви бъде отказан заем, имайте предвид, че не всички врати пред вас са затворени.

Каква е средната възраст на кредтополучателите?

Обикновено хората, които най-често теглят бързи кредти са млади хора на възраст около 330 години, които вече работят на сериозен трудов договор, но в същото време не притежават достатъчно опит в организирането на семейния си бюджет и съответно много по-често изпитват финансови затруднения. Именно по тази причина точно хората от тази възрастова група са най-редовните клиенти на фирмите за бързо кредитиране.

Този пост беше публикуван в Бързи заеми.