Да изтегля ли бърз кредит?

Дали да изтеглим бърз кредит или да се въздържим? Бързият кредит е много полезен финансов инструмент и ако човек знае как и кога да борави с него, той може да бъде от голяма полза. Кога обаче е подходящо да се вземе кредит и кога не, на този въпрос ще се постараем да отговорим сега.

Наистина ли се нуждаете от парите?

Преди да решите да изтеглите бърз кредит си задайте един въпрос – наистина ли се нуждаете от парите? Ако отговорът е отрицателен, тогава не е необходимо да теглите. Не забравяйте, че бързите кредити не са измислени за да ви разнообразяват ежедневието, а за да ви свършат работа когато са ви наистина необходими.

Много хора прибягват към този тип кредитиране просто защото им се струва модерно и желаят да се впишат по-добре в стереотипа на съвременния човек. Ако ви се иска и вие да постъпите така, просто се замислете, че кредитът е нещо практично – теглиш когато ти трябва. Ако има дори и известна възможност да се справите без заем, тогава няма смисъл да теглите.

Има ли начин сами да спестите средствата?

Добре е да помислите дали има възможност сами да спестите пари и да ги използвате по предназначение. Това е много важен момент, защото ако можете да спестите известна сума на цената на малки ограничения, то изобщо тогава не е нужно да теглите заем.

Ще можете ли да се издължите безпроблемно?

Ако мислите, че съществува риск да не успеете да изплатите своите задължения, дори и този риск да е минимален, то най-добре би било да не теглите кредит. Подобна стъпка би могла да ви навлече допълнителни грижи ако имате по-сериозен недостиг на средства. Дори и да ви трябват пари, вероятността да не можете да си изплатите задълженията когато му дойде времето би трябвало да ви възпре.

Паричните ви проблеми от перманентен характер ли са?

Ако финансовите ви проблеми са от перманентен характер, тогава специалистите съветват да се въздържате от бързи кредити. Те не са решение на проблемите на хората с дългосрочни финансови грижи, а точно обратното – могат да създадат допълнителни проблеми и трудности. Представете си само това, че след като вземете кредита ще можете да си отдъхнете за 3 или 4 седмици, след което ще трябва да го върнете и то с лихвата, която от своя страна не е много малка.

Имате ли работа?

Ако нямате работа и то не каква да е, а такава на постоянен трудов договор, има реален риск изобщо да не ви одобрят за желания от вас бърз кредит. Дори и ако това обаче се случи, все пак е много важно да се замислите само за своите положение, защото и сами можете да прецените дали сте подходящи кандидати за заем или не. Важен момент е, че ако нямате работа или ако тя е сезонна, то има много висок риск да не можете да изплатите задълженията си когато му дойде времето.

Тогава за кого са подходящи бързите кредити?

Бързите кредити са подходящи за хора, които имат неочаквани парични затруднения, които са не с постоянен характер, а по-скоро причинени от извънредни обстоятелства. Това могат да са неочаквани сметки, за които не сте предполагали, а също така може да е и някакво извънредно обстоятелство във фирмата, което да доведе до забавяне с някой и друг ден на трудовото възнаграждение.

Подходящо е да изтеглите бърз кредит когато неочаквано нещо се повреди и е нужно да се вземат бързи мерки. Такова може да е положението при повреда на готварска печка или хладилник например. Тегленето на бърз кредит е подходящо също така и при проблеми със зъбите.

Всички знаем колко е неприятно да ни заболи зъб, а в същото време здравната каса покрива само определени процедури, които съвсем не са достатъчни за всеки човек за даден период от време. Така много често, да не кажем почти винаги, човек трябва да се погрижи сам за здравето на своите зъби.

Бързите кредити също така са подходящи за случаи, в които трябва да платите наем, но преди това сте похарчили сумата за нещо много важно. Така със заема ще погасите много важно за вас задължение. Да не забравяме и случаите, в които трябва да платим университетска такса или пък трябва да си купим пособия за университета. Във всички тези случаи тегленето на кредит е разумно и съвсем естествено начинание

Този пост беше публикуван в Бързи кредити.