Бързите кредити и кредитната култура на българина

Има ли българина култура в тегленето на бързите кредити и до колко се познава този кредитен продукт?

През дългите години преди разпадането на СССР докато България е била изолирана от свободния и демократичен свят, западните общества постепенно са градили и развивали своята кредитна култура. Днес няколко поколения западноевропейци познават особеностите на различните типове кредитиране, защото дори и най-възрастните хора са имали съприкоснвение с финансовия сектор, а от там и с различните политики на финансиране и техните форми.

За разлика от западните пазари обаче, българският няма все още натрупан нужният опит от страна на потребителите и доста често хората допускат нерационално поведение в избора на фирма за кредитиране, в избора на кредитен продукт, както и с избора на схема за погасяване. Това, разбира се, не се отнася за всички българи.

Много хора са доста добре информирани и знаят как да направят добър избор, без това да им коства каквото и да било подвеждане или създаване на лично неудобство. Във всеки случай, българинът става все по-добре информиран за този тип заеми, каквито са бързите кредити Вече мнозинството от хората знаят какво да очакват и могат с уверение да заявят дали се нуждаят от това или не.

Защо трябва да познаваме бързите кредити добре преди да теглим подобен продукт?

Кредитите са продукт, който се предлага като всеки друг в търговската мрежа. Те представляват услуга, за която плащате за да използвате, като лихвата е цената на услугата. Когато разгледаме бързите кредити така, вече е много по-лесно да разберем защо е важно да познаваме заемите от този тип изключително добре.

Така както при покупка на нов хладилник се питаме дали ни е нужен и ако да – каква марка и какви параметри предпочитаме, то и с кредитите е така. Първо се питаме дали ни е необходим, а след това – от къде да го изтеглим и каква сума точно ни трябва.

Кой познава най-добре бързите кредити?

Днес в България все още много хора не познават бързите кредити. Обикновено по-добре запознати са онази част от хората, които са на възраст между 25 и 45 години, които са по-модерни и имат постоянен достъп до интернет. Все още сред по-възрастните потребители е голяма рядкост да попаднете на хора с достатъчно добра кредитна култура, като техния брой все пак напоследък бързо нараства.

Изборът на фирма за бърз кредит

Изборът на фирма за бърз кредит е като това да изберем от кой хипермаркет да си купим нв телефон. Цените могат да са различни във всеки обект, като същото важи и за кредита. Цената на кредита, тоест лихвата, може да бъде различна в различните фирми за бързо кредитиране. Преди да изберете фирма за бързи кредити, разгледайте десетина фирми и техните условия. Дори и да бързате, това няма да ви отнеме повече от половин – един час, но за сметка на това може да ви спести много неудобства.

Не се ограничавайте само с фирми по местоживеене

Вече времената са различни. Не е необходимо да избирате фирми, които се намират в района на вашия дом. Сега е напълно нормално да изтеглите кредит от фирма, която се намира на другия край на България, стига да ви допадат условията по кредита. Това може да се направи изцяло по интернет. Вече всички модерни фирми предлагат възможността да кандидатствате за заем изцяло онлайн и да получите парите си по банков път, така че това не е проблем. Онлайн кредитирането всъщност отваря възможностите пред нас значително повече от когато и да било в миналото.

Този пост беше публикуван в Бързи кредити.