Бързи кредити за покупка на нова техника

Бързите кредити са сравнително от скоро на българския пазар. По тази причина българският потребител е сравнително по-малко запознат с този финансов инструмент, отколкото са жителите на други страни в Западна Европа. Оказва се, че много хора дори и не се сещат, че могат да използват услугата бърз кредит в моменти, в които тя може да запази баланса на семейния им бюджет.

При внезапна нужда от пари…

На всеки може да се случи да изпусне положението от контрол. Например очаквали сте да вземете заплата на 15-то число от месеца и сте изчислили всички много стриктно, но шефът ви моли за разбиране и ви казва, че ще получите парите си на 20-ти. Това са само няколко дни, но понякога точно в такива ситуации човек може здраво да закъса. В такива моменти е много полезно да имате предвид някоя фирма за бързо кредитиране, от която да можете да изтеглите един малък заем, с който да посрещнете най-важните разходи на момента, докато дойде време за заплатата.

При покупка на нова техника…

Един от най-интересните моменти, в които тегленето на бърз кредит може да ви бъде доста полезно е когато внезапно се случи да ви се повреди уред у дома. Повреда може да се случи на всеки един уред, например хладилник, бойлер или компютър. В такъв случай бързият кредит може да помогне да запазим финансово равновесие и да не харчим прекалено много пари на момента.

Как става?

Нека предположим, че искате да купите нов уред, който струва 600 лева. Имате малко спестени пари, но не ви се иска да изхарчите всичко и да останете без спестявания. В такъв случай тегленето на кредит не само не е неразумно, но тъкмо обратното – може да се окаже най-доброто възможно решение.

Какъв е планът?

Както казахме, предполагаемата сума, която си избрахме е 600 лева. Първата ви работа е да откриете агенция за бързо кредитиране, която отпуска такива суми, защото някои фирми залагат само и единствено на бързото кредитиране. След като сте открили фирма, от която да могат да се изтеглят 600 лева следва да си изберете погасителен план.

Например за срок от 6 месеца и на седмични вноски. Без да калкулираме лихвата (понеже навсякъде тя може е различна), вие ще трябва да погасявате около 100 лева на месец или по около 25 лева на седмица. Това означава, че вместо да изхарчите всичките си спестявания, вие ще трябва да заделяте само по няколко лева на ден (например по 3 – 4 лева ако не броим лихвата).

Резултатът…

Резултатът от това ще ви остави много доволни. Така ще разполагате с нова техника и едновременно с това няма да трябва да похарчите и една стотинка от своите трудно спестени пари.

Този пост беше публикуван в Бързи кредити онлайн.