4 топ съвета за по-добро кредитно досие

Стремежа за поддържане на добро кредитно досие в Централния Кредитен Регистър (ЦКР) е една инвестиция, която ще ви отвори редица врати в бъдеще, когато по някаква причина ви се наложи да потърсите кредит. Най-добре можете да се уверите в горното, в случай, че ви се налага да потърсите бърз кредит онлайн.

Най-ефективният начин да поддържате добра кредитна история е прилагането на превантивни мерки за поддържането й, а не последващи опити за промяна на статуквото, когато вече е късно.  В настоящата публикация ще ви дадем няколко съвета, които да ви помогнат да се справите с тази често трудна за изпълнение задача:

1. Отговорност при погасяване

Бъдете отговорни при използването и връщането на изтеглените от вас заеми. Това ще осигури освен правилна нагласа и навици, но също така и отлична кредитна история.

Връщането на вашите заеми в срок ще подпомогне значително отпускането на бъдещи такива от кредитните компании, които ще ви преценят като надежден и лоялен кредитополучател.

2. Теглете пари на заем с мярка

Не прекалявайте с тегленето на потребителски кредити. Намерете баланса, които ще ви помогне да се справите с тяхното погасяване. Често рефинансирането или разсрочването на задължения може да се окаже силен коз в тази насока и да подейства изключително добре на вашето кредитно досие.

3. Резервен план

При теглене на заем винаги имайте и резервен план. Сигурно сте чували, че първа точка от добрия план е да имаш резервен план, за да си сигурен, че всичко ще бъде наред. Помислете освен за основния източник на средства, който ще ви осигури погасяването на кредита и за алтернативен такъв.

Дори да не се стигне до неговото използване той ще поддържа вашите стресови нива ниски и ще ви направи доста по-спокойни и щастливи в подобни обстоятелства. Имайте предвид, че отпускането на кредити за безработни или хора, които не могат да ги погасят е значително по-трудно.

4. Планирайте разходите си

Ако изплащате няколко кредита, то планирането на текущите ви разходи е една чудесна идея. Не оставяйте това на произвола на съдбата, защото може да ви изиграе неприятна шега.

Добрия план е много важен, ако планирате в бъдеще например да кандидатствате за заем за покупка на нещо скъпо като движимо или недвижимо имущество.

Ако искате да откриете коя фирма за небанкови кредити отпуска най-добрите и евтини онлайн заеми – Krediti.info.

Този пост беше публикуван в Uncategorized и отбелязан като заеми, кандидатстване, кредити, онлайн, пари на заем, план.