Удобството от бързия заем – вече и специално за пенсионери

Възрастните хора са по-малко склонни да търсят финансова помощ под формата на кредитиране, а всъщност, реално погледнато, именно те са една от най-нуждаещите се социални групи в обществото, не само в нашата страна, но изобщо като цяло.

По тази причина, редица финансови дружества вече предлагат специално създаден за пенсионери кредит.

Бързият кредит за пенсионери се отличава от останалите продукти в категорията бърз кредит по това, че обикновено той има много по-добри и цялостно по-атрактивни условия.

Срокове, лихви, такси, варианти за погасяване на вноските – всичко това е максимално облекчено и лишено от трудности, опитвайки се максимално да се облекчи една по-уязвима целева група.

Подобно на всеки друг бърз кредит, този също се отпуска много лесно и бързо, без особени затруднения и излишни формалности. Цели се максимална яснота и прозрачност. В зависимост от отпуснатата сума, сроковете за погасяване могат да варират в много широки граници, като се започне от един месец и се стигне до срокове от сорта на година и половина.

Сумите по подобни кредити могат да варират в широк спектър – от по-дребни суми от порядъка на 100 – 150 лева до около 1000 – 1500 лева средно. По правило бързи кредити за пенсионери се отпускат от много финансови институции.

Съществуват както банкови, така и небанкови институции, които предлагат продукти за пенсионери.

Специално когато се говори за бързо кредитиране в малки размери, мнозина предпочитат да ползват услугите на небанкови финансови институции, особено такива с по-утвърдени имена, тъй като се счита, че там системата на работа е по-разчупена и това би могло да позволи по-лесна процедура и по-малко време за получаване на исканото финансиране.

Ако говорим обаче за пенсионерски кредити извън сферата на бързото кредитиране, по правило, в банките се предлага по-голямо разнообразие от продукти за пенсионери, особено ако търсите кредит на по-голяма стойност.

Има възможности от по-внушителни суми достигащи до 10 и дори до 20 хиляди лева, в зависимост от броя и платежоспособността на поръчителите, както и в зависимост от размера на пенсията на кредитополучателя.

Този пост беше публикуван в Бързи заеми, Бързи кредити и отбелязан като бърз заем, бърз кредит, пари на заем за пенсионери, пенсионери.