Студентският живот и нуждата от бързо кредитиране

Студентите традиционно са една доста уязвима група от съвременното общество, която подобно на пенсионерите, често се сблъсква с тежки финансови затруднения и се подлага на лишения по независещи от самите студенти обстоятелства. Това е тъжно и до известна степен може да се обясни с факта, че студентите тепърва навлизат в живота.

За съжаление, недостигът на средства при студентите е по-често срещано явление, от колкото ни се иска да си мислим. Квартирите са много скъпи, битовите разходи също постоянно се увеличават, студентските такси са високи, а като капак на всичко цените на много учебници са достигнали направо до абсурдни стойности и непрестанно летят нагоре.

Често се случва така, че в моменти на затруднение единственият изход пред студентите е алтернативата да изтеглят кредит, за да могат да продължат образованието си, без значение дали става въпрос за плащане на студентска такса, купуване на учебни помагала и учебници или плащане на наема (респективно общежитието).

В такъв момент има различни опции. От една страна са банките, които имат различни по вид и форма студентски кредити, а от друга страна са небанковите финансови институции, които се опитват успешно да конкурират банките, предлагайки не по-малко атрактивни оферти за учащите.

Обикновено банките отпускат суми в по-големи размери и в повечето случаи при сравнително доста добри условия. Много често лихвите са по-ниски, фиксирани, има гратисен период, а срокът на връщане е доста разтеглен във времето.

Има не малко кредити, които се гарантират от държавата. Основният недостатък, дори и ако не са нужни поръчители, е по-бавната процедура и по-малката гъвкавост при бърза нужда от по-малки суми.

Небанковите финансови институции пък са едни гърди напред при бързото студентско микрокредитиране. В този случай обикновено става въпрос за суми в по-малки размери, които са предназначени да покрият конкретен разход на момента, но с по-малка себестойност.

200, 300 или 400 лева са съвсем прилични пари, които, използвани по предназначение, могат да бъдат изключително полезни на студент в нужда. В случая важното е, че могат да бъдат отпуснати доста бързо, а процедурата е доста опростена.

Този пост беше публикуван в Бързи заеми, Бързи кредити и отбелязан като бърз заем, бърз кредит кредитиране на студенти, студентски заем, студентски кредит.