Рефинансирането на бърз заем решение ли е на финансовите затруднения

Нека предположим, че се е наложило по една или друга причина да изтеглите бърз заем, с който да покриете внезапно възникнал разход у дома. Причините може да варират в широки граници, като най-често тегленето на пари е провокирано от забавена работна заплата.

Знаете, бързият заем е предназначен за покриване на спешно възникнали разходи в малки размери. Недостатък на този тип кредитиране често се оказват малките срокове, в които той трябва да се върне, като в не редки случаи въпросният срок изтича едва в рамките на 2 – 3 седмици или пък месец. По тази причина съществува реална вероятност да срещнете затруднение при изплащането.

Как да процедирате, ако имате затруднения с вноската на бързия заем, който сте изтеглили?

Един от най-често предлаганите варианти в подобни ситуации е да рефинансирате своя заем. Тоест теглите нов кредит, с който да покриете разходите по стария и така не нарушавате сроковете, което е добре, защото при просрочване могат да възникнат куп неприятности.

На практика вторият кредит ви спасява. Така можете да рефинансирате заема си определен брой пъти. Това са понякога 6 или 7 пъти, докато други финансови институции позволяват да правите това месец след месец в продължение на цяла година.

Във всеки случай е добре да помислите по въпроса доста сериозно, защото рефинансирането е временно решение. То единствено забавя необходимостта да изплатите своя дълг и я отлага във времето. След като рефинансирате своя бърз заем за последен път, вие така или иначе ще трябва да изплатите всичко, което дължите.

В най-неприятния случай кредитополучателят преминава от кредит на кредит, като постоянно рефинансира стария и взима нов. По този начин сумата постепенно нараства и прави този вариант изключително неизгоден.

Експертите съветват да бъдете предпазливи при взимане на кредит и да не прекалявате с рефинансирането, защото в един момент може да се случи така, че сумата да бъде неколкократно по-голяма от тази, която сте изтеглили първоначално.

Така че нека формулираме на кратко извода: Рефинансирането е само временно решение. То само забавя крайния срок на погасяване на вашите финансови задължения.

Същевременно дължите все повече пари и се достига до момент, в който дължите огромна сума пари само защото първоначално сте взели малък кредит, за да си платите например тока. Всички експерти в сферата на финансите съветват да мислите за плащането на кредита още преди да сте го изтеглили.

Този пост беше публикуван в Актуално за кредитите и отбелязан като бърз заем, бърз кредит, рефинансиране на бърз кредит.