Пари на заем от кредитна институция или лихвар

В днешни времена, за жалост хората изпадат доста често в състояние на финансов колапс. Все не достигат пари за нещо или изникват непредвидени разходи, които не търпят отлагане.

Никои не е застрахован от подобна ситуация и колкото и да се опитваме да си предвидим разходите за месеца, винаги може да се окажем в средата му без никакви средства.

Тогава на преден план изниква въпроса как да излезем от финансовата дупка, в която сме изпаднали. Има различни варианти сред които са да изтеглим заем от кредитна институция или лихвар.

Ако изберете лихвар вие всъщност рискувате много. На практика лихварството е незаконно и се намира в сивата икономика. Не ви съветваме да прибягвате до услугите на тези хора. От една страна за ваша сигурност, а от друга да не захранвате нелегалната им дейност.

Не един път по новините са съобщавали черна статистика за хора пострадали от лихвари. Счупени ръце, крака, заплахи и какво ли още не, когато има забавяне по вноските на заем. Те си служат с различни инструменти на принуда, за да накарат длъжниците им да бъдат изрядни.

Не ви стига стреса от влшеното ви финансово състояние, а си докарвате още един, ако закъснеете с плащането на кредита си. Лихварите определят своите лихви по много неясен критерий и за това се неоправдано високи и не подлежат на контрол от никакви институции.

На другия полюс са небанковите кредитни дружества. Съвсем законна дейност, която по никакъв начин не заплашва здравето ви. Ако ви се случи да не внесете навреме вноската по кредита си, няма да получите заплахи и никой кредитен консултант няма да ви почука на вратата в компания на по-здрави младежи, които да ви „посъветват“ да побързате повече.

Те подлежат на срок контрол и спазват изискванията за дейността си в държавата ни. Специализира ли са се в отпускането на бързи кредити в по-малки размери, които да съответстват на изникналите спешни разходи.

Условията по договорите им са напълно прозрачни и ако имате нещо неясно с радост консултантите на съответното дружество ще ви разяснят, така че да ги разберете. Лихвите им са точно упоменати и не подлежат на промяна до края на подписания договор с тях.

Ако водещият ви критерии е бързината на отпускане на кредита, то небанковите финансови институции са се специализирали в това. Не случайни услугите им са познати като бързи кредити.

От момента на кандидатстване до одобрението на заема може да мине съвсем малко време от порядъка на 10-20 минути. Да не говорим, че до толкова са развили дейността си, че отпускат и кредити онлайн.

При тях кандидатстването е още по-улеснено, а за усвояване на кредита не е необходимо да се разкарвате излишно, а само да посочите банкова сметка, по която да се преведат парите директно.

Този пост беше публикуван в Актуално за кредитите и отбелязан като бърз заем, бърз кредит, кредитно дружество, лихвар, небанкова кредитна институция, пари на заем.