Обмисляте да изтеглите кредит за дребен бизнес – Проучете пазара

Предприемачеството е една от най-мощните и моделиращи движещи сили на модерния западен свят част, от който вече постепенно ставаме и ние (макар че самочувствието на българина се нуждае от още укрепване и подсилване).

Именно това е двигателят на всяко модерно развито общество. Както се казва, богата държава се изгражда от богати хора. За съжаление, в родното българско общество все още битува заблудата, че някой трябва да се погрижи за нас, че някой трябва да дойде и да ни хване за ръка, да ни покаже как да живеем и да ни заведе някъде, където всичко е хубаво.

Всъщност истината е, че всичко е в наши ръце и животът ни ще бъде такъв, какъвто си го направим ние. Това е горчивата (или сладката, зависи) истина. За това дали ще живеем добре или зле до голяма степен има по-скоро значение факта дали правилно или грешно възприемаме света, който ни заобикаля.

Един от най-добрите начини да започнем свой бизнес е да изтеглим кредит. Защото всеки ще се съгласи, че без финансиране нищо не става. А дори и най-малкият проект се нуждае от финансова помощ.

Най-важното нещо, обаче, преди да изтеглите кредит е да направите малко проучване на пазара. Така ще сте сигурни, че вашият бизнес ще върви. На първо място трябва да проучите дали това, което мислите да предлагате като стока или услуга се търси и колко.

След това е добре да направите анализ на конкуренцията и да сте сигурни, че за вас ще има място на пазара. Накрая си намислете начин, който да направи вашия продукт, стока или услуга, различен от другите, които се предлагат. И когато сте помислили за всичко това, чак тогава идва ред на финансирането.

Когато става въпрос за теглене на кредит за малък бизнес най-добре се насочете към банкова институция. Те предлагат най-ниски лихви и най-добри условия, но ще трябва да помислите и за гаранции.

Гаранциите могат да са прилична работна заплата на мястото, на което работите в момента, а може да е и поръчител. Разбира се, не малко хора използват за гаранция недвижими имоти, но за не много голям кредит за стартиране на собствен бизнес е неразумно да се залага цял апартамент или къща.

При всички положения, банките имат голям набор от различни възможности за кредитиране и е единствено въпрос на анализ е да намерите точно това, което ви е необходимо.

Този пост беше публикуван в Актуално за кредитите и отбелязан като бизнес кредит, кредит за бизнес, малък бизнес, стартиране на собствен бизнес.