Как се изплаща бърз кредит

Бързият кредит е една много популярна форма на финансиране, която става все по-известна през последните години конкретно с това, че обхваща една много атрактивна пазарна ниша, а именно отпускат се в по-малки размери и с голяма скорост и бързина в процеса на обработване на документите на кандидатстващия за заем.

Ето няколко доста често задавани въпроса свързани с изплащането на бързите кредити, които се надяваме да са ви полезни и да ви помогнат да вземете по-лесно решение.

Къде трябва да изплатя кредита си?

Все по-често бързите кредити се отпускат с кандидатстване по интернет и превеждане на сумата по банков път и от вас се предполага да върнете изтегления заем по същия обратен ред, тоест да вкарате сумата във ваша сметка и да я преведете на съответната финансова институция в уречения за това срок.

Друга алтернатива е да внесете парите в клон на финансовото дружество, от което сте ги изтеглили.

В какъв срок трябва да се изплати?

Всеки бърз кредит е различен. Някои се отпускат за срок от 20 дни, други за месец, а трети особено, ако са в по-голяма сума, могат да се отпуснат за срок от една година или повече.

Това е един от най-важните въпроси, които да уточните с вашия кредитодател за да избегнете всички възможни недоразумения и бъдещи неудобства.

На куп или на вноски се изплаща бързия кредит?

Съществуват и двете възможности. Някои финансови институции отпускат по-малки суми и изискват да ги върнете под формата на една вноска заедно с включените в нея лихви и такси. Други пък предлагат плащане на няколко вноски (месечни, седмични и т.н.), особено ако и сумата е по-голяма.

Какво става ако не мога да си платя кредита?

Ако изпитате затруднение при погасяването на вноските е добра идея да поискате рефинансиране на кредита. Във всеки случай, бъдете откровени и потърсете съдействие от служителите на финансовата институция, те ще ви помогнат да намерите изход от положението.

В много финансови институции се практикува възможност дори за неколкократно рефинансиране, което ще ви помогне да си изплатите дълговете.

Има ли наистина безлихвени бързи кредити?

Да, такива кредити наистина има, НО за това обикновено съществуват някои условия. Например ако даден кредит бъде върнат в рамките на няколкодневен гратисен период, то заемополучателя може да върне единствено сумата, която е изтеглил, без да трябва да плаща допълнителни такси и лихви.

Този пост беше публикуван в Актуално за кредитите и отбелязан като бърз заем, бърз кредит, изплащане на кредит, пари на заем.