Заеми за майки в майчинство

Докато са в майчинство, жените могат да срещнат куп затруднения във финансовата сфера. Ако поискат да купят на лизинг някаква техника, най-вероятно ще им откажат. Ако се нуждаят да изтеглят малък кредит за нещо – пак ще им откажат.

Това е една много неприятна ситуация, защото реално погледнато, жените в майчинство получават пари, както всеки средностатистически човек, който ходи на работа.

Има обаче една малка разлика и тя е, че тези пари не спадат в категорията работна заплата, а се разглеждат като нещо, което по-скоро се доближава до обезщетение. По тази причина на почти всяко искане за заем отговорът може да е “не”.

А какво можете да направите ако парите ви трябват спешно за да платите някоя сметка в момента, а някакъв непредвиден разход е нарушил баланса на вашите финанси малко преди това?

В такъв случай най-разумното и удачно решение е да се обърнете за заем към небанкова финансова институция. В много подобни дружества се практикува отпускане на бързи заеми за майки в майчинство, защото все пак те са платежоспособни лица, които си имат свои, макар и не много големи доходи.

Разбира се, самият термин “бърз заем” би трябвало да ви навежда на мисълта, че сумите са обикновено малки по размер и рядко надвишават 399 лева, макар че в някои небанкови финансови институции практикуват и отпускане на по големи заеми до около 600 – 700 лева.

Подобно на всеки друг микрокредит, и тези, които се отпускат на майки в майчинство, могат да бъдат получени с кандидатстване по интернет, без да се налага да се посещава институцията.

Изплащането на кредита става основно по банков път с превод на пари по ваша сметка. Разбира се, преди това най-вероятно ще трябва да проведете разговор по телефона със служител на финансовата институция, за да разясните всички формалности и подробности.

Така че, ако сте в майчинство и нямате възможност или желание да търсите гарант, а сумата ви е нужна незабавно за покриване на спешно възникнала дупка в бюджета, бихте могли да потърсите изход в тегленето на бърз кредит.

Все пак бъдете предпазливи! Направете си предварително сметка за това колко печелите и каква сума ви е нужна, защото все пак получените пари ще трябва да се върнат на финансовата институция, от която са изтеглени, а в края на краищата целта на заема е да ви помогне, а не да ви затормозява допълнително.

Този пост беше публикуван в Бързи заеми, Бързи заеми онлайн, Пари на заем и отбелязан като бърз заем за майки, бърз кредит онлайн, пари на заем.