Бърз потребителски кредит – от къде да го изтеглим и защо ни е необходим

Потребителският кредит като цяло има за цел да удовлетвори нашата нужда от потребление на стоки и услуги, като ни дава необходимите финансови средства да задоволим тази наша потребност.

Това е един от най-популярните кредити, които се отпускат от банките, но те не са единствените, които отпускат подобни заеми. Такива могат да се изтеглят и от все по-големия брой от изключително конкурентни небанкови финансови институции, които имат политика, целяща да им помогне да пробият успешно на кредитния пазар, заемайки всяка свободна и атрактивна ниша от него.

Бързият потребителски кредит е финансов инструмент, който има за цел да ни осигури свежи пари на момента, с които да купим нещо, от което се нуждаем незабавно.

Това може да е фотоапарат, може да е кафе-машина, мобилен телефон с много функции, микровълнова печка, лаптоп, нов климатик или пък нов телевизор. Може да е покриване на стоматологична процедура или лятна почивка на море. Всичко това се покрива от нуждите на потребителския кредит.

Небанковите финансови институции са едно отлично решение за потребителски кредит, защото те, подобно на банките, имат предимството да работят прецизно, коректни са към своите клиенти и предлагат голям набор от различни по вид кредити.

Едно от нещата, с които се различават от банките обаче, е способността да взимат много по-бързи решения за това дали да кредитират даден човек или не и освен това са доста по-либерални по отношение подбора на клиенти.

Бързите потребителски кредити в небанковите финансови институции от друга страна често се отличават в това, че са по-малки по размер. Докато от банка можете с лекота да да изтеглите потребителски кредит с внушителни размери например от 5 или от 10 хиляди лева, то в небанкова финансова институция бихте могли да изтеглите бърз потребителски кредит с многократно по-малки размери.

Най-многото на което можете да се надявате в повечето небанкови финансови институции е да получите до около 1000 – 1500 лева, и то не всички компании предлагат подобни суми. В повечето случаи се предлагат доста по-малки суми, които не достигат дори 400 лева.

Това е така, защото повечето небанковите финансови институции са специализирани в отпускането на бързите потребителски кредити, а от своя страна почти всеки бърз заем попада в категорията “микрокредитиране”.

Този пост беше публикуван в Актуално за кредитите и отбелязан като бърз заем, бърз кредит, кредит, потребителски кредит.