Бързи кредити – плюсове и минуси

Бързи кредити - плюсове и минуси
Бързи кредити – плюсове и минуси

Бързи кредити и рекламата им е нещо, което все по-често откриваме в родната действителност.

Много хора се нуждаят от бърз заем и се налага да търсят вариант как да се сдобият с него. Многото появили се в последно време, а и по-рано компании предлагат на своите клиенти лесни за получаване бързи кредити, но все пак монетата има две страни, именно за това ще говорим днес – за плюсовете и минусите на получаването на бързи заеми.

Плюсове при бързи кредити:

  • Скорост – да, най-бързия начин да получите пари на заем е да кандидатствате за бърз кредит онлайн или в офиса на кредитна компания. Все пак процедурата по кандидатстване за бърз заем по интернет е доста по-бърза и опростена.
  • Документи – само лична карта, нищо друго не се изисква, когато подаваме молба за бързи кредити. Това прави този тип финансиране толкова привлекателно за хилядите хора, които имат нужда от бързи пари на заем днес.
  • Удобство – не се изискват гаранции, не се изисква документ от месторабота, нито такъв за приходи. Наистина удобството е това, което създаде най-големия бум около този тип заеми. Както споменахме в началото всичко по вашето кандидатстване за бърз заем може да стане по интернет, включително и неговото получаване.
  • Регламентираност – за разлика от съмнителните лихвари и безбройните заложни къщи, то за извършване на дейност по отпускане на бързи кредити на граждани се издава лиценз от БНБ.
  • Сигурност – личните ви данни са на сигурно място, поне когато говорим за лицензирани компании за бързи заеми, защото за да бъдат такива според по-горната точка, те трябва да имат и лиценз за администратор на лични данни.

Минуси при бързи кредити:

  • Измамници – много съмнителни кредитори се опитват да пробият на пазара за бързи кредити. Те не са водени от етика и закони, като именно това е причината за нашата препоръка да използвате само и единствено лицензирани кредитни компании при нужда от спешен заем.
  • Лихви – да, лихвите са наистина по-високи от тези в банките, но поне няма да чакате 3 месеца за потребителски кредит. Повишения процент на годишните разходи е провокиран и от факта, че този тип бързи кредити са с висок риск за кредитора и това налага той да се застрахова срещу това. Все пак скоростта и удобството имат своята цена.

Всеки сам преценя как да процедира при нужда от спешен заем, но все пак сякаш везните се накланят в полза на тези отпускани от кредитните компании за сметка на банките. Помислете, проучете и изберете най-доброто решение за себе си и своето семейство винаги когато говорим за бързи кредити.

Този пост беше публикуван в Бързи кредити и отбелязан като Благоевград, Бургас, бърз заем, бърз кредит, бързи заеми, бързи кредити, Варна, заеми, минуси, Пловдив, плюсове, София, Стара Загора.