Бързите заеми в Перник бележат ръст след земетресението

Все повече хора от районите, засегнати от скорошното земетресение в близост до Перник предпочитат да кандидатстват за пари на заем под формата на бързи кредити. Домакинствата, засегнати от земетресението се надяват да покрият разходите по козметични ремонти на своите жилища, които пострадаха след бедствието.

Много от компании, които предлагат спешни заеми в Перник отбелязват ръст на отпусканите пари на заем, като именно неприятното изживяване се сочи като основна причина за това. Основно се търсят малки бързи кредити до 1000 лева, като някои хора обаче все още се въздържат заради страха от вторични трусове през идните седмици и месеци, които могат да обезсмислят ремонта.

Вторичните трусове с подобно разстояние във времето обаче са сериозна рядкост и едва ли ще се случат – това смятат перничаните, решили да потърсят заеми, за да реагират на щетите, причинени от земетресението в града. Ръст на бързите заеми се отчита и в цялата страна, като с тях най-често се покриват текущи непредвидени разходи. В Перник, процента на ползвателите на небанкови кредитни компании и предлаганите от тях финансови продукти се е увеличил с 30% за изминалата година.

Основната причина да се предпочитат бързи кредити от небанкови финансови организации си остава ускорената и опростена процедура, която дава възможност на гражданите да получат бърз кредит до 1000 лв. Само за един час срещу представяне на лична карта.

Този пост беше публикуван в Актуално за кредитите и отбелязан като бързи заеми, бързи кредити, заеми, земетресение, кредити, Перник.